Valesco OLH 821

Schweres Warmblut - Brun - Stg. 168 cm - *2005
Avler: Eugen Degenhardt, Tyskland

Fløjhingst i Dansk Oldenborg Avl 2010. Med denne ultramoderne renstammede hingst er det endnu en gang lykkedes os at få nyt blod til oldenborgavlen, denne gang repræsenteret i den elegante V-linje.

Valesco er det udtrykte billede af sin fader Valerius, der med mange kårede sønner og højt præmierede døtre samt en lang række konkurrenceheste og championatsvindere har sat sit positive aftryk på den moderne avl af schweres warmblut i Sachsen- Thüringen. Morfaderen Elmiro var materialprøvevinder og en værdsat hoppe producent. På modersiden finder vi i Serena-linjen en af de mest indflydelsesrige hoppestammer i Sachsen-Thüringen med bl.a. fløjhingstene Louis og Veritabel samt championatshingsten Elbcapitän.

- Valesco var i 2010 faderen til bedste renstammede hingsteføl.
- I 2013 gjorde hans afkom sig særdeles godt bemærket ved køre og rideprøverne og Valesco fik udtaget 2 hoppeføl til Eliteskuet, hvor Dragonens Valerie opnåede titlen som Årets føl. I 2016 blev Dragonens Valerie sin årgangs højst bedømte hoppe og vandt samtidig DOA 4 års championat.
- 2016 kunne Valesco stille både bedste renavlede hingste og hoppeføl, hvor hoppeføllet Belza Skovlyst samtidig blev Årets renavlede føl.
- Ved DOA's championat i 2022 kunne Valesco stille Birkens Utopia som vinder af 4-års championatet.

Valesco nedarver særdeles godt temperament og ridelighed, ligesom hans afkom viser gode takter indenfor kørsel.

Valesco er kåret i Dansk Oldenborg Avl

VALERIUS VAGAND VASALL
UTA V. THÜSDORF
FRIEDERIKE MIKADO
FRIEDEL
LEXI ELMIRO ELTON
BURDA
LIBELLA CAROL
LIBERTA